promocija kroz eu projekt

[VIDEO] Primorsko-goranska županija dobila spot za svojevrsnu himnu: Pogledajte kako izgleda kada Mia Negovetić glumi Anu Katarinu Frankopan

11.11.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Videospot za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije "Zavičaju, tebi", snimljen u sklopu EU projekta te županije "Putovima Frankopana", predstavljen je u srijedu na Trsatskoj gradini u Rijeci.

Videospot je sniman na osam mjesta Kulturno-turističke rute "Putovima Frankopana", kaštelima Driveniku, Ledenicama, Krku, Staroj Sušici, Severinu na Kupi i Novoj Kraljevici te manastiru Gomirju i franjevačkom samostanu Košljunu kod Punta.

Svečanu pjesmu županije, u novom aranžmanu Elvisa Stanića, izvodi Mia Negovetić, koja u videospotu utjelovljuje Anu Katarinu Frankopan. Uz nju, u spotu se pojavljuje student glume Petar Baljak u liku Petra Zrinskog te osamdesetak statista. Redatelj spota je Artem Dushkin, Rus koji sedam godina živi u toj županiji, a direktor fotografije je Mateo Juričić. Mina Negovetić u videospotu nosi kreacije Jurja Zigmana inspirirane baštinom Frankopana.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je da se u sklopu projekta "Putovima Frankopana" revitalizira baština velikaške obitelji Frankopana na području županije, i to 17 kaštela i tri sakralna objekta, koji su uključeni u kulturno-turistički rutu. Namjera je osam kaštela urediti kao interpretacijske centre. "Nije smisao samo sanacija i uređenje zidina i ostataka građevina, nego udahnuti im priču koja predstavlja bogatstvo ovog kraja", rekao je župan Komadina.

Izvor: Društvene mreže / Autor: PGŽ

Vrijednost projekta je 61 milijun kuna, od čega je 47,3 milijuna nepovratnog novca iz strukturnih fondova Europske unije. 

Voditeljica snimanja videospota Rajna Miloš iz Primorsko-goranske županije rekla je kako se prvotno planiralo da središnji događaj projekta "Putovima Frankopana" bude glazbeno-scenski program tijekom ljeta u kaštelu Driveniku, no zbog pandemije covida-19 od toga se odustalo, a događaji su uglavnom preneseni na virtualnu razinu. Odlučeno je da se se projekt "Putovima Frankopana" dodatno obogati snimanjem spota koji bi prikazao ljepote i baštinu županije, rekla je Miloš.

Svečana pjesma Primorsko-goranske županije "Zavičaju, tebi" odabrana je javnim natječajem prije deset godina, a autor teksta i glazbe je Ante Pecotić.