SHOW U SABORU

[VIDEO] Pogledajte kako je sinoć sabornicom odzvanjao Stublićev 'Chicago'

31.03.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Pravu predstavu u sabornici tijekom rasprave o izvješću o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa napravili su Mostov Nikola Grmoja, koji je uporno htio govoriti iako mu je riječ bila oduzeta, i SDP-ov Arsen Bauk, koji mu je dao glazbenu podršku s mobitela Stublićevim 'Chicagom'

'Neću se odavde pomaknuti, možete zvati stražu jer dva mjeseca čekam očitovanje Odbora za Ustav vezano uz samovolju koju radite. Ovo je više nepodnošljivo', poručio je u četvrtak navečer Grmoja predsjedajućem Anti Sanaderu, a on ga je zbog toga udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju te ju je prekinuo na pet minuta.

Mostovac se nije dao smesti pa se bezuspješno pokušao uključiti u raspravu o izvješćima o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 2019. do 2021. godine.

Solidarizirajući se s Grmojom, za govornicu je potom izašao Bauk dijeleći njegovo nezadovoljstvo time što Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav nije dao tumačenje kada se oduzima riječ zastupniku - nakon tri ili četiri opomene - i broji li se to od početka dana ili od početka točke dnevnog reda.

Ustvrdivši da nakon onoga što se dogodilo Grmoji nema nikakvog smisla sudjelovati u raspravi o toj točki, preostalo vrijeme za svoje obraćanje Bauk je za saborskom govornicom proveo šuteći dok je s mobitela pustio pjesmu 'Chicago' Jure Stublića. Kolege iz kluba pozvao je da mu se pridruže ispred govornice, što su učinile Mirela Ahmetović i Sanja Radolović te su zbog toga kažnjene s četiri opomene i udaljene sa sjednice.