viralni hit

[VIDEO] Kako je Macron eskivirao pozdrav s Trumpom u zadnji tren

26.05.2017 u 13:22

Bionic
Reading

Samit čelnika NATO-a s novim igračima poput francuskog predsjednika Emmanuela Macrona te američkog Donalda Trumpa ne prestaje lansirati viralne hitove. Na najnovijoj snimci vidi se kako je Macron eskivirao pozdrav s Trumpom da bi prije njega pozdravio Angelu Merkel

Novoizabrani francuski predsjednik sam je tvitao video u kojem se vidi kako se šeće crvenim tepihom prema skupini šefova država NATO-a i čini se da ide ravno prema Trumpu koji mu širi ruke u pozdrav.

No u posljednjem trenutku Macron je odlučio malo manevrirati te je naglo skrenuo u desno, prvo srdačno pozdravivši Merkel, dok Trumpu, koji je ostao u 'neugodnjaku' s podignutim rukama, nije preostalo ništa drugo nego da ih spusti.

Macron je potom nastavio rukovati se s ostalim državnicima, uključujući Trumpa.

Čini se da se ne radi o suptilnoj igri moći, već demonstraciji podrške Merkel nakon što se Trump odbio rukovati s njom prvi put kad su se sreli nakon što je on posao američkim predsjednikom.

Ipak, dvojica državnika su se dan ranije snažno rukovala, o čemu se cijeli dan razglabalo u svjetskim medijima, a svoj obol tome dao je i tportal.