OBLAČNO I PLJUSKOVI

Večeras ponesite kabanice na INmusic

23.06.2015 u 10:04

Bionic
Reading

Jača naoblaka s mjestimičnom kišom i pljuskovima koja će u utorak poslijepodne u naše krajeve stići sa sjeverozapada mogla bi pokvariti uživanje posjetiteljima INMusic Festivala. Od srijede ujutro vrijeme će se postupno stabilizirati pa bi navečer, za zadnji dan ove glazbene manifestacije, ponovno trebalo biti barem djelomično vedro i bez kiše

U utorak će prvi dio dana biti pretežito sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a u južnoj Dalmaciji i vedro. Sredinom dana i poslijepodne pogoršanje sa sjeverozapada zahvatit će prvo središnje dijelove kontinentalne Hrvatske i sjeverni Jadran pa će uz naoblačenje biti mjestimične kiše i grmljavinskih pljuskova. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 16, a na Jadranu od 14 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 30, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U srijedu će ujutro i prijepodne biti mjestimične kiše, prvenstveno duž obale Jadrana te u Gorskom kotaru, Lici i zaleđu Dalmacije. Vrijeme će se postupno u cijeloj Hrvatskoj poboljšavati, oborine prestati te će se u drugom dijelu dana bar djelomice razvedriti. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slaba do umjerena, povremeno i jaka bura i tramontana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 14, a na Jadranu od 14 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 23, a na Jadranu od 25 do 27°C.

U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano uz malu naoblaku ili pak vedro. U sjevernim i zapadnim područjima poslijepodne i navečer naoblaka će umjereno porasti, ali se oborine ne očekuju. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i tramontana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 24 do 27, a na Jadranu od 25 do 29°C.

Stabilno vrijeme nastavit će se i u petak, a u subotu stiže prolazno naoblačenje uz mjestimične grmljavinske pljuskove.

Ako želite vidjeti kako će se naoblaka kretati nad Hrvatskom iz sata u sat, kliknite na link 'Kompozitna naoblaka' Meteoadriatica.