POTPISALA UGOVOR S VRAGOM

Već osam godina živi u strahu uz stalne prijetnje

06.09.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Potpisala je ugovor s vragom, a njezin pakao počinje 10. listopada 2005. U ugovoru je stajalo da 40 tisuća eura posuđuje Ljudevitu Špoljaru. Novac joj nije namjeravao vratiti, naručio je njezino ubojstvo. Izvršitelj je trebao biti Milo Karaica. Tog 10. listopada sačekao ju je u stubištu, polomio joj obje ruke i noge, lubanju, ali preživjela je

'Strašno, nemojte me ni pitat, strašno, strašno... kad sam vidjela prvi puta svoje slike, odvjetnik mi je rekao, vi morate vidjeti kako izgledate, kad sam ja vidjela prvi puta svoje slike, ja sam mislila da ću ja umrijeti', kazala je za RTL Đurđica Šimunić iz Zagreba.

Preživjela je zahvaljujući liječnicima, ali , s obzirom na stravične ozljede - i čudu. 'Ja sam zapravo bila već mrtva, svi mogući aparati su me spasili. Imala sam krvarenje u oba dva plućna krila', rekla je Đurđica.

Nakon prve oslobađajuće presude brutalnom dvojcu u svibnju je presudio Vrhovni sud. teško ubojstvo u pokušaju. Špoljar je priveden, a lice Karaice je na tjeralici MUP-a. On je u bijegu i njezin život i dalje pretvara u noćnu moru – upućuje joj telefonske pozive i šalje prijeteće poruke.

Novac je Špoljaru posudila jer se sažalila. On je bio zaposlenik u tvrtki u kojoj je Đurđa s majkom došla kako bi kupila nadgrobni spomenik. Špoljar je djelovao ubogo i siromašno, a kako je imala obiteljskog novca, kada ju je pitao da mu pomogne, to je i učinila. Iako je on sada u zatvoru, strah je ne napušta. Milo Karaica, kaže, može svaki čas pokucati na njezina vrata.