PIROMAN KOD PLOČA

Vatrogasci pronašli neobičnu cigaretu. Je li ovo dokaz da se požari podmeću?

21.07.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Vatrogasci iz DVD-a Gradac kod Ploča na Facebooku su objavili fotografiju za koju tvrde da je dokaz o podmetanju požara u Dalmaciji. Neobičnu cigaretu koju su pronašli predali su i policiji, javlja dnevnik.hr

'Pronašli smo dokaz da se požari podmeću. Naime, u petak ujutro u Gradcu na jedinom mjestu koje je još uvijek ostalo netaknuto vatrom, pronađena je cigareta oko koje su omotane šibice. Služila je piromanu da zapali vatru s odgodom kako bi na vrijeme mogao pobjeći s mjesta događaja. Mi riskiramo živote, ulazimo u vatru spašavamo ljude i imovinu, a što oni rade? Podmeću, je li ovo terorizam?' napisali su vatrogasci DVD-a Gradac na Facebooku.

Zapovjednik DVD-a Gradac Davor Maršić u razgovoru za dnevnik.hr ispričao je da su u petak ujutro u park-šumi koja se nalazi blizu hotela i stambenih zgrada u Gradcu komunalci pronašli zamotuljak cigarete sa šibicama te ga donijeli vatrogascima.

Vatrogasci su pak o svemu obavijestili policiju i kolege iz Makarske. U PU splitsko-dalmatinskoj potvrdili su da detaljno istražuju svaki dokaz koji dobiju o požarima, pa tako i ovaj, ali dok su istrage i izvidi u tijeku, ne mogu dati više informacija.