NOVI POKUŠAJ

Vaše mišljenje: Tko nakon Jurčića?

08.12.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Iako je samo tjedan dana ranije pričao o Jurčiću kao dugoročnom rješenju, Zdravko Mamić je svom trenerskom 'lieblingu' nakon Lyona pokazao izlazna vrata

Dinamo je izgledao kako je izgledao, ne samo protiv Lyona i ne samo u Ligi prvaka, i Jurčić je završio kako je završio. Okreće se novi list, Dinamo do prozivke 9. siječnja mora pronaći novo trenersko rješenje koje će tijekom proljeća napasti trofeje i uigravati momčad za novi europski ispit iduće sezone.

Već se godinama u krug vrte ista imena, ali pitanje je hoće li i dalje biti tako. Dinamo će i ove zime vjerojatno prodavati i proširiti financijski prostor za manevar pa će u obzir doći i stratezi iz višeg platnog razreda. Ne za nekog Hiddinkove kvalitete, ali svakako dovoljno za velik broj imena europskog glasa.

Tu je uvijek Branko Ivanković, koji trenutno zarađuje kruh u saudijskom Ettifaqu, a dva Dinamova talismana su slobodna. Kranjčar i Kuže završili su svoje izborničke mandate i čekaju novi izazov. Teško bi odbili poziv u svoj dom, ali pitanje je hoće li ih izvršni predsjednik nazvati.

Poznata je razina međusobnog uvažavanja između braće Mamić i Kovač i čini se da će legendarni kapetan reprezentacije Niko jednom dobiti mandat na maksimirskoj klupi. Možda je još prerano, možda nije, a do nove godine će doći odgovor i na to pitanje.

Uvijek ostaje otvorena opcija da Zoran Mamić iz uloge 'savjetnika' napreduje u cipele prvog trenera, za što ima valjanu licencu. Do sada je odbijao tu odgovornost, vjerojatno će tako ostati i dalje, a nije sasvim nemoguća još jedna rokada unutar klupskog popisa radnika. Dinko Jeličić, nakon tri uspješne sezone na čelu Dinamovih juniora, trenutno razvija mladiće u Dinamovoj ispostavi u sesvetskom Radniku i jedan je od perspektivnijih trenera iz Dinamove radinosti. Nije među favoritima, ali također je prilično izvjesno da će i on jednom zasjesti na čelo struke.

Pravi stranac bi puno koštao, ali Mamić dobro zna da zarada dolazi iz ulaganja, a moguće je da u prvi plan iskoči neko domaće ime koje se manje spominje. Teško, ali moguće.