LOV U MUTNIM VODAMA

Varteksova robna kuća pod krim istragom

02.09.2010 u 17:27

Bionic
Reading

Primorsko-goranska u suradnji s varaždinskom Policijskom upravom kriminalistički istražuje slučaj prodaje Varteksove robne kuće u Rijeci, potvrdila je danas glasnogovornica primorsko-goranske policije Ankica Kolić

Dodaje da se o pojedinostima istrage za sada ne može govoriti.

Priopćenjem objavljenim na Zagrebačkoj burzi na napise u pojednim medijima o Signum Grupi očitovao se danas i varaždinski Varteks, iz kojeg također ističu da ne mogu iznositi pojedinosti tog predmeta.

"S obzirom na to da je raskinut ugovor sa Signum Grupom i da su pokrenute aktivnosti u vezi s pravnim postupkom, ne možemo iznositi pojedinosti predmeta", navodi se u priopćenju i naglašava da se Varteks zaštitio procedurama vezanim za potpis takvih ugovora. "Bez obzira na pokušaj prijevare nije postojala mogućnost preuzimanja vlasništva prije isplate po navedenu ugovoru", dodaje se.

"Činjenica je da za tvrtku postoji određena kolateralna šteta s obzirom na to da su provedene neke od pripremnih aktivnosti za realizaciju ugovora", ističe se u priopćenju.

Mediji su u proljeće ove godine prenijeli neslužbene informacije da je riječki City Centar (poznat i po nazivu Robna kuća Varteks u središtu Rijeke, površine veće od 2000 četvornih metara) prodan nepoznatoj riječkoj tvrtki Signum Grupi za osam milijuna eura.

Signum Grupa je registrirana 2008. s 20 tisuća kuna temeljnog kapitala, a po podatcima Sudskog registra trgovačkih društava u Hrvatskoj, jedini osnivač društva je Alen Cutvarić, ujedno jedini član uprave koji je, po medijskim napisima, u robnoj kući planirao otvoriti salone za prodaju luksuznih automobila.

Mediji s prodajom riječke robne kuće povezuju i Zagrebačku banku koja je, kako navode, bila založni vlasnik robne kuće i koja je imala glavnu riječ u sklapanju posla.