udar na standard

Varaždinski HDZ prozvao SDP zbog poskupljenja cijena vrtića i odvoza otpada

11.09.2023 u 11:20

Bionic
Reading

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan obrušio se u ponedjeljak na SDP, zamjerajući im povećanje cijena u varaždinskim dječjim vrtićima i poskupljenje usluge odvoza komunalnog otpada

Habijan je na konferenciji za novinare naglasio da "SDP-ovci jedno govore za potrebe nacionalne politike, očito za predizbornu kampanju, a nešto sasvim drugo provode u gradu Varaždinu".

Po podacima koje je iznio, nova cijena vrtića u Varaždinu za jedno dijete iznosit će 127 eura, što je povećanje od 37 posto, a za drugo dijete 82 eura, odnosno povećanje od 55 posto. Za treće dijete i za djecu s poteškoćama u razvoju nova cijena je 52 eura, što je povećanje od 96 posto.

Habijan je istaknuo da je jedna od programskih smjernica predsjedništva SDP-a, konkretno predsjednika Peđe Grbina bila da se želi omogućiti svoj djeci besplatan vrtić.

"Ovo što se događa u Gradu Varaždinu, gdje nakon ponovljenih, izvanrednih izbora SDP ima apsolutnu vlast u Gradskom vijeću, dakle 12 ruku od 21 gradske vijećnice i vijećnika, prilično je dijametralno suprotno od onoga što proklamiraju na nacionalnom nivou", kazao je Habijan.

Osvrćući se na politiku Vlade od 2016., rekao je da je izgrađeno, dograđeno ili rekonstruirano 14 novih vrtića na području županije te da je nakon 40 godina otvoren prvi novi vrtić u gradu Varaždinu, onaj u Donjem Kućanu. U tijeku je još 14 projekata izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića u Varaždinskoj županiji.

Habijan je ustvrdio da politika SDP-a u gradu Varaždinu nije prvi primjer dvostrukih mjerila jer je u kolovozu najavljeno i još je uvijek u tijeku javno savjetovanje oko povećanja cijene komunalne usluge odvoza otpada.

"Imali smo 2018. i 2019. situaciju gdje je SDP pozivao i sudjelovao u prosvjedima protiv povećanja cijena komunalne usluge", rekao je Habijan, dodavši da unatoč tome uskoro slijedi povećanje cijene odvoza otpada, za neke Varaždince čak od 127 posto.

"S jedne strane govore kako neće biti povećanja odvoza otpada, a s druge strane, nekoliko mjeseci kasnije, vidimo da će do njega doći. Ono što su govorili 2018. i 2019. nema veze s onim što govore sada", zaključio je Habijan.