jeziv slučaj u zagrebu

Fuchs se oglasio o odgojiteljici koja je djeci lijepila usta selotejpom

07.09.2023 u 13:59

Bionic
Reading

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je u četvrtak stravičan slučaj odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Trnsko koja je djeci usta lijepila selotejpom kako bi bila tiha

'To je apsolutno nedopustivo i za svaku osudu, a postupano je po proceduri. Reagirala je prosvjetna inspekcija koja je odmah napravila uvide i donijela rješenje da je to teška povreda radne discipline i preporučila opomenu s mogućnošću otkaza', kazao je ministar Fuchs, javlja N1.

Dodao je da je u tom trenutku, nakon nalaza, ravnateljica, uz suglasnost Upravnog vijeća, mogla donijeti odluku o otkazu, a nitko drugi osim poslodavca radniku ne može dati otkaz. Sve je isključivo na ravnateljici.

'Naravno da to nije normalno, da se svatko normalan zgraža nad tim, ne mogu naći riječi kojim bih osudio takav postupak', dodao je Fuchs.

Ranije u četvrtak se oko ovog slučaja oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazavši da, ako se to dogodilo, to zvuči strašno, netko treba odgovarati i to se ne smije ponoviti.

Portal Zagreb.info je zbog ovog slučaja kontaktirao i s Melinom Vučak, ravnateljicom spomenutog vrtića.

'Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije te su izvidi još u tijeku i prema svim postupanjima, pružit će podršku unutar svojih ovlasti', kazala je Vučak.

Nije željela komentirati kada će se i hoće li se sporna odgojiteljica vratiti na posao.