komentirao ministra

Plenković: Banožić me nije konzultirao ni kad je tražio kredit, on će sve objasniti

26.04.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na Drugom svjetskom kongresu sportskog turizma u Petrčanima, nakon čega se obratio i medijima

'Ja ne znam da li je dobio, vidio sam vijest. On je osim što je ministar i građanin i u statusu je kao i svi ostali. Prepustimo njemu i nadležnom ministarstvu', kazao je Plenković upitan o APN-ovom kreditu kojeg je, prema pisanju medija, dobio ministar obrane Mario Banožić.

Na pitanje da li je trebao pričaketi da mu prestane ministarski mandat, Plenković je ponovio 'da će ministar sve objasniti'.

'Nije me konzultirao kada je tražio kredit pa nema potrebe da sada komentiram u njegovo ime. Siguran sam da će znati odgovoriti na sve', kazao je premijer.

'Glavna državna odvjetnica je ta koja bira ravnatelja USKOK-a. Vlada ne utjeeče na biranje ravantelja USKOK-a. Gospođa Marušić je sama podnijela zahtjev za razrješenje', rekao je Plenković osvrnuvši se na pisanje tjednika Nacional. Taj je list, podsjetimo, objavio da je šefica USKOK-a Vanja Marušić smijenjena jer je njezin zamjenik Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavio prepisku iz grupe na WhatsAppu iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP.

Pisanje Nacionala Plenković je nazvao 'nebuloznim' i 'neistinitim'.

Osvrnuo se na probleme sa sucima i najave štrajka. Kazao je da pregovori s ministrom Malenicom idu dobro.'Povećali smo sudačke plaće, želimo da i njihovu uvjeti budu bolji. Povećana su prava kroz granske ugovore, povećani su dodaci', pobrojao je Plenković.

  • +7
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic

'Trend smanjenja inflacije je više nego očigledan, stvari izgledaju na jedan način, ali kada vodite proces i imate odgovornost prema građanima, onda je optika sasvim drugačija. Pokazali smo da smo ekonomski i fiskalno dovoljno snažni da u vrijeme kriza državni intervencionizam popravlja tešku vanjsku krizu i šok na koju nitko od aktera nije mogao utjecati', nastavio je Plenković govoriti o gospodarskim rezultatima.

'On će se o tome očitovati sam. To moraju prije svega reći Banožić i ministar Bačić pod čijom je ingerencijom APN', ponovio je Plenković na još jedno pitanje o Banožiću.