sjednica Vlade

[FOTO] Plenković: Bilježimo 20 posto manji broj zaraza nego prošlog tjedna

03.02.2022 u 12:16

Bionic
Reading

Epidemija koronavirusa, ali i obnova te pitanje povjerenja ministru Darku Horvatu bile su teme sjednice Vlade, na čijem početku je progovorio premijer Andrej Plenković

Plenković se na početku osvrnuo na epidemiju koronavirusa. 'Bilježimo 20 posto manji broj zaraza nego prošlog tjedna. Trebamo dalje nastaviti s cijepljenjem, 800 tisuća je cijepljeno boosterom. Pozivam sve da se pridržavaju mjera jer ćemo samo cijepljenjem i pridržavanjem mjera dovesti do toga da bude što manje zaraženih', kazao je.

Podsjetio je da je jučer bila sjednica Odbora za unutarnju politiku oko terorizma. 'Radi se i dalje na tom slučaju kako bi se rasvijetlile sve okolnosti koje su do toga dovele', kazao je.

Podsjetio je i na razgovore o BiH u Neumu, kazavši da je Vlada nastaviti svoje napore.

Državni tajnik ministarstva zdravstva Silvio Bašić iznio je nove podatke o epidemiji koronavirusa. 'U posljednja 24 sata imamo 8815 pozitivnih na PCR testovima i 4371 pozitivnih na brzim antigenskim testovima, odnosno ukupno 13 186 novozaraženih. Udio novozaraženih na PCR testovima je 48,58 posto, a na antigenskim 17 posto', kazao je Bašić, dodavši da su na respiratoru 194 osobe.

  • +4
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX