NE IDE U LONDON

Milanović komentirao masakr u Srbiji, a o kvaru aviona kaže: Crk'o maršal!

05.05.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović poručio je danas da oružje treba biti pod kontrolom, komentirajući dva uzastopna masakra u Srbiji

Predsjednik Milanović jutros je u Istarskom narodnom kazalištu nazočio svečanoj sjednici pulskog Gradskog vijeća u povodu Dana oslobođenja i Dana grada Pule. Tom prilikom zaslužnim građanima uručene su počasti i najviša javna priznanja, kao i posebna priznanja gradonačelnika za uspjehe u radu. Nakon toga je za medije komentirao aktualne teme.

Vezano za dva uzastopna masakra u Srbiji, naglasio je potrebu da oružje bude pod kontrolom i da ga bude što manje među djecom.

'Ovo u Srbiji izgleda mi kao da su doma imali na neki način uzore. Sigurno ih nisu poticali da ubijaju ljude, ali djeca moraju biti što dalje od oružja', rekao je predsjednik.

'Australija je dobar primjer kontrole oružja. Nekad je bila jako naoružana zemlja, a nakon nekoliko incidenta sad više praktički ne možeš doći do puške', rekao je Milanović.

'Po meni je svako oružje višak. Nisi faca ako imaš oružje u ruci', rekao je predsjednik. Na ideju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da se u Srbiji uvede smrtna kazna rekao je da je smrtna kazna katastrofa. Smatra da su protokoli u školama jako rigorozni.

'Nekad je bilo normalno da se muška djeca potuku, dapače bilo je očekivano, i to ne na planini, nego u centru Zagreba. Danas to nije tako, ako se to dogodi u školi, onda se pišu protokoli te dolaze pedagozi i psiholozi', rekao je.

Zbog kvara državnog aviona neće otići na krunidbu kralja Charlesa III, a to je komentirao riječima: 'Crk'o maršal!' Kaže da nije bio upućen u odlazak hrvatskih vojnih helikoptera u Ukrajinu, jer da on o tome ne odlučuje.

'To čak smatram prihvatljivim. Donesena je odluka da se isporuče Ukrajini i to je u redu', rekao je Milanović.

  • +14
Milanović na otvorenju sajma Modular Homes Expo Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski