od ponedjeljka

Uživajte za vikend jer uskoro stiže veliko zahladnjenje - evo detalja

08.03.2019 u 06:49

Bionic
Reading

U iduća tri dana promjenjivo, povremeno uz kišu ili poneki pljusak, i vrlo toplo za ovo doba godine. Od subote poslijepodne do nedjelje poslijepodne uglavnom suho

Promjenjivo oblačno, i dalje razmjerno vjetrovito te iznadprosječno toplo za doba godine, vrijeme je u petak. Uz više oblaka mjestimice kiša ili poneki pljusak i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na zapadu, poslijepodne i drugdje. Puhat će umjeren, ponegdje jak jugozapadnjak, a na Jadranu jako jugo i južni vjetar.

Popodne će vjetar slabjeti. Najviša dnevna temperatura većinom od 16 do 21 °C.

  • +21
Noj šeće Zagrebom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U iduća tri dana promjenjivo, povremeno uz kišu ili poneki pljusak, i vrlo toplo za ovo doba godine. Od subote poslijepodne do nedjelje poslijepodne uglavnom suho.

Plućni i srčani bolesnici, oprez

U cijeloj Hrvatskoj će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne. I dalje su moguće nesanica, glavobolja, nervoza i loše raspoloženje kod meteoropata. Reumatičari, plućni i srčani bolesnici mogu imati veće tegobe.

U ponedjeljak izražena promjena vremena s kišom, u gorju i snijegom. Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti umjeren i jak jugozapadnjak, vjetar će u subotu malo oslabjeti, a u ponedjeljak okrenuti na umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak u unutrašnjosti te umjerenu, prolazno i jaku buru duž obale.

Danju će temperatura zraka biti malo niža, ali i dalje iznad prosjeka, osobito u unutrašnjosti, a od subote će i jutra biti malo svježija. U ponedjeljak zahladnjenje.