'ZDRAVO I FINO'

Usvajanje zdravih životnih navika ključno za očuvanje zdravlja

24.08.2015 u 16:33

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Siniša Varga sudjelovao je u ponedjeljak na završnoj promociji projekta 'Zdravo i fino' u Zaboku, poručivši da je usvajanje zdravih životnih navika od najmlađe dobi ključno za očuvanje zdravlja budućih generacija

Dječje gradsko vijeće koje djeluje u sklopu Društva Naša djeca Zabok organiziralo je projekt 'Zdravo i fino' sa ciljem promoviranja, odgajanja i obrazovanja djece i mladih o zdravoj prehrani, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Osim radionica zdravoga kuhanja, djeca su stekla znanja o obradi eko-vrta, na kreativnim radionicama tiskali su set plakata o zdravoj prehrani i zdravlju, kalendar za 2016., te su snimili CD s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravlje.

Organizatori su poručili da je djeci kuhanje zanimljivo i zabavno, da najbolje uče kroz rad, a aktivnim sudjelovanjem u pripremanju jela najbolje osjete okus namirnica. 'Željeli bismo da se projekt nastavi, da radimo zdrave slatkiše i pića', kazala su djeca.

Voditeljica radionica zdravoga kuhanja Snježana Krpes predstavila je svoju kuharicu 'Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima', u kojoj je, s obzirom da su djeci posebno zanimljive zdrave poslastice i napitci, desertima posvećena zasebna cjelina.

'Iznimno me veseli što će ova kuharica pomoći roditeljima i dječjim vrtićima da se podsjete kako je najzdravije i najukusnije kuhati svojoj djeci', izjavio je Varga

Za završnu degustaciju napravljen je izbor zdravih i finih jela iz kuharice prema godišnjim dobima i zdravim desertima, a svim sudionicima projekta podijeljene su potvrde i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u aktivnostima projekta.

'Nadamo se da je ovo tek početak jer je usvajanje zdravih prehrambenih navika dugotrajan proces. Naša znanja i iskustva prenosit ćemo i na druga društva u Hrvatskoj', izjavila je predsjednica Društva Naša djeca Zabok Sonja Borovčak