ZAŠTITARSKI BIZNIS

USKOK istražuje Marićev unosan posao s Finom?

zlatko marić fina

zlatko marić fina

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

USKOK-ova istraga poslovanja zaštitarske tvrtke Sokol Marić usmjerila se na poslovni odnos koji je Zlatko Marić sklapao s Finom – jednom od najizdašnijih ustanova sa širokog popisa klijenata u državnom vlasništvu s kojima je poslovao. Marić s Finom radi već 10 godina, a samo u posljednje četiri od nje je naplatio čak 265 milijuna kuna, otkriva Večernji list

Večernjak doznaje da se USKOK posebno bavi optužbama prema kojima je Marić navodno poslove prijevoza gotova novca obavljao koristeći se opremom i vozilima u koja je Fina uložila golema sredstva i koja su u njenom vlasništvu, a usluge je naplaćivao kao da se koristi svojom, a ne opremom klijenta.

Navodno su u Fini bile obavljene sve logističke pripreme za prijevoz gotova novca, od toga da je Fina nabavila blindirana vozila, do ulaganja znatne svote na edukaciju i osposobljavanje zaposlenika koji su trebali prevoziti novac. Obuka je provedena u svih 180 poslovnica, no posao prijevoza novca dan je Mariću.

Sokol Marić je, prema neimenovanim izvorima iz same Fine te iz istrage, postao nelojalna konkurencija Fini pa joj je počeo preuzimati klijente. Spominje se slučaj Zagrebačke banke koja je otkazala ugovor Fini te sklopila ugovor sa Sokol Marićem. No u Fini zbog toga nikome (ili barem ne menadžmentu) nije palo na pamet preispitati daljnju suradnju s Marićem. Njegov ugovor je ostao kakav je i bio.

Iako je riječ o neprovjerenim informacijama, USKOK ih vrlo ozbiljno istražuje pa se sustavno pozivaju na razgovore menadžeri koji su bili gosti na Marićevim zabavama, a na rasporedu su, bez obzira na to, svi bivši direktori u Fini. Uza sve to, pomno se pregledava dokumentacija koja je sredinom srpnja izuzeta prilikom premetačine poslovnih prostorija Sokol Marića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi