DINKO VODANOVIĆ

Upozorio na Kukuriku nepotizam pa se našao pred otkazom

07.03.2014 u 11:25

Bionic
Reading

Glavni i naš najpoznatiji istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović već bi sljedeći tjedan mogao završiti na Zavodu za zapošljavanje. Ne kao tehnološki višak, nego kao djelatnik koji je, prema Agenciji za istraživanje nesreća, naštetio interesu RH i ugledu kuće koja ga hrani

Dinku Vodanoviću se zamjera to što je tekst Večernjeg lista o nepotizmu pri zapošljavanju u Agenciji za istraživanje zrakoplovnih nesreća poslao na niz adresa Europske komisije, javlja HRT

Bojan Šenjug dolazi iz Zaboka i bivši je član HDZ-a, a na zadnjim je izborima bio na nezavisnoj listi koja je koalirala sa SDP-om. Očito je imenovanju na funkciju šefa Agencije presudilo prijateljstvo s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem. Šenjugova zamjenica je Anita Koprivnjak, kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane. Ovi ljudi, tvrdi Vodanović, ne zadovoljavaju uvjete natječaja, ali su podobni. 'Kod nas u ovom trenutku bilo tko može biti istražitelj nesreća sa samo 15 dana tečaja', izjavio je Vodanović u Dnevniku 3 HRT-a.

Vodanović je dokazani stručnjak. Glavni je istražitelj svih zrakoplovnih nesreća, ali očito ima krimen - nije član nijedne stranke. 'Volio bih da pokrenu kazneni postupak protiv mene', kazao je.

HRT nije uspio dobiti komentar Agencije, a Večernjem su potvrdili da je protiv Vodanovića pokrenut disciplinski postupak jer se sumnja da je počinio tešku povredu obveze iz radnog odnosa.