biometeorološka prognoza

Upozorenje: Zbog visokih temperatura danas biste mogli osjećati umor i biti razdražljivi

22.11.2017 u 07:50

Bionic
Reading

Vrijeme će danas biti djelomice, u središnjim i istočnim predjelima i pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Oblačnije, ponegdje uz slabu kišu, bit će uglavnom u Gorskome kotaru i na sjevernom Jadranu, ponajprije širem riječkom području, prognoza je Državnog hidroemeteorološkog zavoda za srijedu

Vjetar će tijekom dana biti slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni i zapadni, a na Jadranu i jugo.

Najviša dnevna temperatura u Hrvatskoj većinom od 13 do 18 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot

U četvrtak će biti djelomice, a u Slavoniji i Dalmaciji i pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru oblačnije mjestimice uz malo kiše.

Vjetar će biti umjeren, u gorju i sjeverozapadnim predjelima ponegdje i vrlo jak jugozapadni, a na Jadranu većinom umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 3 do 7 stupnjeva, na Jadranu od 10 do 13, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 17 stupnjeva.

Biometeorološke prilike u srijedu će biti povoljne pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom ni kod meteoropata ni kod kroničnih bolesnika.

No, DHMZ upozorava kako bi se zbog razmjerno visokih temperatura zraka kod nekih ljudi mogao pojaviti umor i razdražljivost.

  • +16
Jesenska idila Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld