ŽUTA PRIPRAVNOST

Upozorenje zbog mogućeg grmljavinskog nevremena

17.08.2016 u 09:49

Bionic
Reading

Meteoalarm izdao je tzv. žuto upozorenje zbog potencijalne opasnosti od grmljavinskog nevremena za cijelu Hrvatsku izuzev obalnog pojasa i Istre. Potencijalna opasnost prijeti u regijama oko Knina, Gospića, Karlovca, Zagreba i Osijeka

Državni hidrometeorološki zavod za danas, inače, prognozira u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, ponegdje uz kišu i pljuskove s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Oborina češća u drugom dijelu dana, a ujutro mjestimice i magla. Na Jadranu djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu se očekuje i poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na moru do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 22 i 27, na Jadranu od 26 do 31 stupnjeva Celzija.

Za Zagreb i okolicu prognozira se promjenljivo oblačno, a povremeno se očekuje kiša ili pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji. Ujutro mjestimice magla. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura od 23 do 25 stupnjava Celzija.


Podsjetimo, žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.