SANADER SA SEEHOFEROM

Unatoč krizi, Bavarci dolaze u Hrvatsku

02.05.2009 u 14:59

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Ivo Sanader u subotu je u Münchenu razgovarao s premijerom Bavarske Horstom Seehoferom i tom su prigodom obojica konstatirala izuzetno dobre političke, gospodarske i kulturne odnose između Hrvatske i Bavarske

Tome znatno pridonose i mnogi Hrvati koji žive u Bavarskoj, ali i činjenica da gotovo 800.000 Bavaraca posjećuje Jadran. Seehofer je kazao da će usprkos krizi i ove godine velik broj Bavaraca doći u Hrvatsku. Isto tako, nastavljaju se i mnogi gospodarski projekti.

Premijer Sanader pozvao je Horsta Seehofera da posjeti Hrvatsku, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Iz Münchena premijer Sanader odlazi u Passau, gdje će sudjelovati na glavnom skupu 35. Paneuropskih dana. Na toj tradicionalnoj manifestaciji okuplja se velik broj uglednih političara i osoba iz javnog života iz gotovo svih europskih država.

Sanader, kao jedan od glavnih govornika, održat će predavanje o hrvatskom putu prema Europskoj uniji te o aktualnoj gospodarskoj situaciji. Očekuje se da će se Sanader u Passauu susresti s više njemačkih i europskih političara.