NAKON TEŠKE BOLESTI

Umro HTV-ov novinar Joško Martinović

02.06.2010 u 22:40

Bionic
Reading

Joško Martinović preminuo je u Zagrebu u 47. godini. Dugogodišnji novinar HTV-a, urednik emisija 'Živa istina' i 'Globalno sijelo', u KBC-u Rebro danas je izgubio sedmogodišnju bitku s melanomom

Na stranicama Hrvatske radiotelevizije objavljena je vijest o smrti 'genijalnog novinara koji je svojim prepoznatljivim stilom na televiziju donio nove standarde'.

Ulomak iz jedne od emisija Joška Martinovića - 'Globalno sijelo'


Izvještavao je s bojišnica u Domovinskom ratu i bio prvi ratni reporter koji je ušao u Knin, radio je u emisiji 'Živa istina' i vrlo popularnom 'Globalnom sijelu' u kojem su se deset godina objavljivale neobične priče običnih ljudi iz svih krajeva Hrvatske.

Joško Martinović rođen je u Zagrebu, 23. rujna 1963. godine. Prve godine svog života proveo je u Metkoviću, a školovanje je započeo u Zagrebu, gdje je vrlo uspješnu karijeru završio na HTV-u.

Kolege novinari na HRT-u pišu da je Martinović je bio bolestan već sedam godina: 'Ali kako su kod Joška činjenice uvijek bile malo drukčije, bilo bi ispravnije reći: živio je punom snagom svih svojih 47 godina. Ponajviše ovih posljednjih mjeseci.'

Pišu da su ga na Hrvatskoj televiziji svi poznavali i da su ga mnogi voljeli. Prve novinarske korake započeo je u 'Zagrebačkoj panorami', reportažama kakve su do tada bile nezamislive u informativnim emisijama. Joško Martinović je u svojim projektima postavljao uvijek nove profesionalne standarde.

Martinović je dobitnik nekoliko uglednih nagrada, a pamtit će ga po projektima poput 'Žive istine', 'Zlatne ribice' i 'Globalnog sijela'. Svi koji su ga dobro poznavali znaju i to da je želio ostati zapamćen jednostavno kao - reporter.

Inače, Globalno sijelo je jedna od najprodavanijih emisija HTV-a u inozemstvo, te je bila vrlo popularna među gledateljima u Finskoj.