IZNENADNA SMRT

Umro Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a

28.10.2013 u 22:03

Bionic
Reading

U Beogradu je u ponedjeljak navečer u 64. godini preminuo novinar i ravnatelj Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić, objavila je RTS na svojoj internetskoj stranici.

Tijanić je, kako su potvrdili u Hitnoj pomoći, preminuo ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao, u novobeogradskom Bulevaru Mihaila Pupina.

Suradnici koji su ga danas vidjeli na poslu kažu da je izgledao uobičajeno, čak mnogo bolje nego u posljednje vrijeme od kada se vratio s liječenja iz Londona.

Kako doznaje Blic, Tijaniću je pozlilo dok se vraćao s ručka.

Susjedi kažu da je Tijanić u trenutku smrti bio s unučićima i da je najvjerojatnije u pitanju infarkt, a policija će pregledati i snimke sa sigurnosnih kamera u zgradi.

Kako je agenciji Tanjug rekla glasnogovornica Hitne pomoći dr. Nada Macura, Tijanić je nađen ispred ulaza u zgradu u besvjesnom stanju, oko 17,10 minuta, a ekipa Hitne pomoći je bezuspješno pokušala reanimaciju. Macura zasad nije mogla potvrditi uzrok smrti.

Tijanić je dugogodišnji suradnik medija diljem bivše Jugoslavije, a novinarsku karijeru započeo je u beogradskom magazinu NIN, gdje je jedno vrijeme radio i kao urednik.

Veliki dio karijere proveo je u kući Politika, a bio je prvi ravnatelj Televizije Politika i BK Televizije, te suradnik i kolumnist brojnih tiskanih medija u bivšoj Jugoslaviji, među kojima zagrebačkih magazina Start i Danas, splitske Slobodne Dalmacije, ljubljanske Mladine, sarajevskog Oslobođenja, te beogradskog Evropljanina čiji je utemeljitelj i vlasnik bio Slavko Ćuruvija, ubijen 1999. godine.

Tijanić je neko vrijeme proveo i u politici – kao ministar za informiranje Srbije u vladi Mirka Marjanovića (1994-1996), te savjetnik za medije i informiranje predsjednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice (2001-2004).

Aleksandar Tijanić rođen je 13. prosinca 1949. godine u Đakovici, na Kosovu, a jedno vrijeme živio je u Podujevu i Prištini. Na dužnosti ravnatelja RTS bio je u drugom mandatu, a prvi je započeo 2004. godine.

Više pročitatje ovdje