FACEBOOK PROSVJED U CRNOJ GORI

'Ulični prosvjedi protiv mafije' okupili nekoliko stotina građana

Prosvjed 19.3 Zagreb (13)

Prosvjed 19.3 Zagreb (13)

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U Podgorici se u ponedjeljak nekoliko stotina prosvjednika organiziranih preko Facebooka okupilo ispred zgrade crnogorskog parlamenta i pod geslom 'Uličnim prosvjedima protiv mafije' pozvalo crnogorsku vlast da podnese ostavku

Prosvjednici su najavili da će ova prosvjedna okupljanja nastaviti do smjene vlasti mirnim i civiliziranim putem, organiziranjem prvih poštenih i demokratskih izbora.

'Ovo je prvi u nizu prosvjeda i nadam se da ćemo mirnim, civiliziranim i demokratskim prosvjedima doći do smjene vlasti na prvim poštenim, demokratskim i poštenim izborima bez mafije i Đukanovićevih tajkuna', rekao je Robert Velašević, čelnik nevladine organizacije Libertas, koja je na Facebooku okupila više od 2.000 prijatelja.

Prekidan povicima 'Lopovi, lopovi' i 'Ostavke, ostavke' Velašević je kazao da građani se građani trebaju osjećati slobodno jer 'nismo gori narod od Egipćana, Tunišana i Libijaca koji traže demokraciju' te da je došlo vrijeme da se 'narod pita'.

Velašević je ustvrdio da to nije politički skup, da je okupio građane svih vjera i nacija koji žele život dostojan čovjeka i 'koji su protiv onih koji su okrali Crnu Goru'. On je pozvao premijera Igora Lukšića da im se pridruži.

Današnjem skupu 'fejsbukovaca' samoinicijativno se pridružilo i nekoliko čelnika crnogorske oporbe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi