TEŠKE KRITIKE

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj o izlišnom strahu: 'Treći svjetski rat je već počeo'

01.05.2022 u 19:03

Bionic
Reading

Ukrajina poziva Njemačku da je opskrbi modernijim naoružanjem, samo nekoliko dana nakon što je njemačka vlada prvi put odobrila izravnu isporuku protuzračnih tenkova ukrajinskoj vojsci

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnik izjavio je za list Bild am Sonntag da su protuzračni tenkovi Gepard stari već 40 godina.

Potrebni su, kako je kazao, noviji tenkovi Leopard i Marder, kao i samohodne haubice "i još mnogo toga".

Kancelar Olaf Scholz, bio je spor u svom odgovoru na rat u Ukrajini, kazao je Melnik te je Scholza usporedio s Angelom Merkel.

"Čini se da se Olaf Scholz ponaša kao Angela Merkel: prvo čekate, promatrate i odlučite nešto kasnije - ili ne. Ono što nedostaje su mašta i hrabrost", kazao je Melnik, prenosi RTL.

Ukrajinska vojska kod Popasne nedaleko Luhanska Izvor: EPA / Autor: STR

"Strah da će Njemačka postati strana u ratu je potpuna budalaština. Za Putina je Njemačka već strana u ovom ratu. Ruska pobjeda u Ukrajini bila bi nešto najgore što se može dogoditi za Njemačku", kazao je Melnik.

"Treći svjetski rat je već počeo. Putinov napad na Ukrajinu utječe na svakoga. I na Njemačku iako još ne vojno. Svima treba biti jasno: Putin želi imperijalistički svjetski poredak sa manjim NATO-om, u kojem Poljska, Češka i Slovenija više ne bi bile članice", rekao je veleposlanik, a zatim dodao:

"Strah da će Njemačka postati strana u ratu je potpuna budalaština. Za Putina je Njemačka već strana u ovom ratu. Ruska pobjeda u Ukrajini bila bi nešto najgore što se može dogoditi za Njemačku", kazao je, prenosi Dnevnik.hr.