rat u ukrajini

Ukrajinski guverner Luhanske oblasti: Potisnuli smo Ruse i oslobodili 20 posto Sjeverodonecka

04.06.2022 u 09:00

Bionic
Reading

Ukrajinska vojska potisnula je ruske okupatore u Sjeverodonecku za 20 posto, izvijestio je guverner Luhanske oblasti Serhij Gaidai

'Ako je prije bila teška situacija i postotak grada pod okupacijom je bio oko 70 posto, sada se 20 posto ruskih okupatora povuklo', rekao je Gaidai, a prenosi Ukrajinska Pravda.

  • +21
100 dana rata u Ukrajini Izvor: Profimedia/Sputnik / Autor: Alexey Kudenko

Prema njegovim izjavama, Rusi svakodnevno trpe teške gubitke u borbama za Sjeverodoneck, kako u ljudstvu tako i u oklopnim vozilima. Dodao je da je posljednjih dana bilo izvješća o smrti "kadirovaca" (čečenskih boraca nazvanih po njihovom predsjedniku Ramzanu Kadirovu, op. a.). Smatra kako to može ukazivati ​​na to da se ruska vojska uvjerila u svoju laž da je grad već u potpunosti pod kontrolom ruske vojske, te stoga "kadirovci" tamo mogu sigurno ući, piše Pravda.

Izvor: Wochit / Autor: AFPTV

Ne slaže se s procjenama zapadnih vojnih stručnjaka da će Rusi preuzeti kontrolu nad gradom u roku od dva tjedna, a naglašava kako ukrajinska vojska dobiva pojačanja koja znatno jačaju njihove snage i sprečava rusku vojsku da zauzme grad.