RATNE IGRE

Ukrajinci najavili raketne vježbe, Rusi poručili da će ih rušiti

05.01.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Ukrajina će provoditi raketna gađanja u blizini Krima kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je danas ministar obrane te zemlje Stepan Poltorak

'Raketna gađanja će se redovno izvoditi, koliko njihovo izvođenje bude potrebno. Pored toga, izvodit ćemo druge vojne vježbe', kazao je Poltorak za ukrajinsku državnu televiziju, dodajući kako Kijev ne namjerava nikoga pitati za dozvolu za izvođenje vojnih vježbi na teritoriju Ukrajine

Podsjetimo, ukrajinska vojska je početkom prosinca izvela nekoliko raketnih vojnih vježbi koje je ministar obrane ocijenio 'vrlo uspješnima'.

'Provjerili smo spremnost našeg sustava protuzračne obrane. Pritom smo postigli svoje ciljeve', kazao je Poltorak, izrazivši uvjerenost da je potencijal ukrajinske vojske 'značajno narastao'.

Gađanja su, naime, obavljena u Hersonskoj oblasti u blizini Krima, a prvotna je zamisao bila izvoditi vježbe u nekoliko zona iznad Crnog mora.

Ruske agencije su pak izvijestile kako je rusko ministarstvo obrane obavijestilo ukrajinske kolege da će u slučaju prijetnje rušiti ukrajinske rakete.