HOLY ODGOVARA:

'Ukoliko SDP izgubi na izborima, za to će si sam biti kriv'

19.08.2015 u 13:16

Bionic
Reading

Hoće li Mirela Holy doista biti kriva ukoliko Kukuriku koalicija izgubi izbore ili će na rezultate ipak utjecati nešto drugo? Naime, optužbe o eventualnom gubitku mandata ovih dana dolaze iz anonimnih izvora iz SDP-a, a Holy u izjavi za tportal kaže da će si za eventualnu propast na izborima SDP-ovci sami biti krivi

U SDP-u, kazao je za Večernji list anonimni izvor iz vrha te stranke, nisu presretni ni zbog nove koalicije Josipović-Čačić, kao ni odlukom da Mirela Holy samostalno ide na izbore. Uvjereni su da ni dvojac ni Holy neće osvojiti nijedan mandat te da će zbog toga i činjenice da Holy i Josipović neće sa SDP-om u koaliciju lijeva opcija izgubiti barem osam mandata.

Upravo o tim mandatima mogli bi ovisiti krajnji rezultati izbora, no predsjednica ORaH-a Mirela Holy u izjavi za tportal ne smatra da će biti odgovorna ukoliko SDP i proširena Kukuriku koalicija izgube izbore.

'SDP-ov gubitak izbora bit će rezultat lošeg rada Vlade i nerealiziranih programa na temelju kojih su dobili izbore. Da je SDP bio vjerodostojna stranka, sigurno bih i dalje bila njena članica. Sigurna sam da bi i birači podržali opciju koja je spremna podmetnuti leđa i provesti nužne reforme u Hrvatskoj', kaže Holy za tportal.

U takvoj situaciji neka treća lijeva opcija ne bi imala toliko utjecaja, nastavlja predsjednica ORaH-a.

'Nikakav nov ulazak igrača na političko tržište tada ne bi imao nikakvog utjecaja na rezultat SDP-a jer bi građani u svom svakodnevnom životu osjećali pozitivne promjene. Ili bi osjećali da se disciplinirano radi na provedbi reforma i to bi sigurno honorirali. Suprotno tezama SDP-a, ukoliko na sljedećim izborima dođe do promjene vlasti i pobijedi HDZ, za to nitko drugi neće biti kriv nego samo SDP', poručuje Holy.

To što je SDP-u oslabila podrška ne bi se dogodilo da se radilo kvalitetnije, nastavlja Holy. 'Žao mi je što se nove opcije ne bave sadržajem politika i rješenjima kojima bi se vršio pritisak na one koji su na vlasti. Mislim da je SDP smetnuo s uma to da se njegov mandat u smislu provedbe važnih stvari ne razlikuje u ključnom od HDZ-ovog mandata. Imamo kozmetičke razlike kroz rasprave o ustašama i partizanima te nešto razlika što se tiče društvene pravde, ali kada govorimo o gospodarstvu i zaštiti okoliša, nema razlike. Zbog toga ne treba govoriti o trećoj opciji, nego o drugačijoj opciji, posve različitoj od HDZ-a i SDP-a', zaključuje Holy za tportal.