Vremenska prognoza

Ujutro moguće malo kiše, a poslijepodne stiže promjena vremena

05.01.2018 u 08:06

Bionic
Reading

U većini krajeva umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom na sjevernom Jadranu ponegdje i uz kišu

Ujutro će malo kiše pasti i mjestimice u Podravini i Slavoniji, a sredinom dana se u središnjim i istočnim krajevima očekuju dulja sunčana razdoblja, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu umjereno i mjestimice jako jugo koje će prema kraju dana imati i olujne udare.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih.

Nepovoljne biometeorološke prilike će prevladavati na Jadranu, Lici i Gorskom kotaru, dok će razmjerno nepovoljne biti u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj. Meteoropatima će kvariti raspoloženje i smanjivati radnu učinkovitost. Veće će poteškoće stvarati reumatičarima, bolesnicima od krvožilnih, plućnih i gastroenteroloških bolesti, a povećavat će osjetljivost na bolove osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 6. siječnja 2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U subotu će u središnjim predjelima i osobito na istoku biti djelomice sunčano. Drugdje promjenjivo oblačno povremeno s kišom ili pokojim pljuskom.

U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu umjereno i jako jugo mjestimice s olujnim udarima.

Jutarnja između 4 i 6, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

  • +16
Vrijeme će tijekom vikenda biti primjerenije jeseni neego zimi Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld