ZAGREBAČKA SKUPINA

Uhićeni razbojnici s elektrošokerom

06.02.2010 u 14:33

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je danas, na konferenciji za novinare, da je uhitila dvojicu razbojnika koji su uz upotrebu elektrošokera počinili 13 razbojstava

Osumnjičeni P. S. (22) i R. F. (23), od ranije poznati policiji zbog više desetaka kaznenih djela, razbojstva su počinili od 19. studenog prošle do 1. veljače ove godine na području Maksimira, Medveščaka, Novog Zagreba i Trešnjevke.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni P. S. je, uz posebno izvješće, priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a R. F. je prepraćen u osječki zatvor, jer je za njim bila raspisana tjeralica osječkog Županijskog suda. Policija je raspisala potragu i za još dvojicom osumnjičenih koji su sa uhićenima sudjelovali u razbojstvima.

Tijekom razbojstava uhićeni su dolazili u trgovine i ljekarne, većinom kad su se u njima nalazili i zaposlenici. U trenutku kada su zaposlenici otvarali blagajnu radi naplate, napali su ih elektrošokerom i uporabom tjelesne snage, te otuđivali novac. Materijalna šteta iznosi oko 40 tisuća kuna.