UNATOČ SPEKTAKULARNOM BIJEGU

Uhićeni pljačkaši pošte u Kašini

13.03.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Uhićena su dvojica razbojnika koji su prošlog četvrtka opljačkali 730 tisuća kuna iz pošte u Kašini te u bijegu automobilom izgurali s ceste policijsku ophodnju

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je uhitila 22-godišnjaka i 35-godišnjaka koje sumnjiči da su prije tri dana rano ujutro motociklom došli pred poštanski ured u Kašini i opljačkali pošiljke s novcem koje su iz poštanskog kombija istovarivali trojica poštara. Jedan od razbojnika im je novac oteo prijeteći pištoljem nakon čega su motociklom pobjegli.

Nakon pljačke za njima je krenuo jedan od poštara u svom osobnom automobilu, no, ubrzo je odustao od potjere, a dvojica razbojnika su motocikl odbacili u šikaru i bijeg nastavili u osobnom automobilu "audi 3" čiju je krađu mlađi razbojnik prijavio nekoliko sati nakon pljačke. U Prepuštovcu je policija uočila bjegunce te krenula za njima, a u Soblinečkoj ulici postavljena je policijska zapreka koju su razbojnici zaobišli vozivši se po pješačkoj stazi. Nakon toga su i naletjeli u stražnji dio policijskog automobila koji je od udarca sletio u odvodni kanal. Pritom su dvojica policajaca lakše ozlijeđeni.

Dvojica razbojnika su nakon toga uz cestu u jednom dvorištu ostavili automobil i njemu opljačkan novac i oružje te pobjegli u nepoznato. No, policija ih je uskoro uhvatila, a istražujući ovu pljačku otkrilo se da je mlađi razbojnik uz pomoć nepoznate osobe 20. siječnja u Klinčaselskoj ulici opljačkao poštara odnijevši mu 35 tisuća kuna.

Obojica uhićenih od ranije su poznati policiji, posebice stariji, koji iza sebe ima kaznene prijave za imovinski i gospodarski kriminal.