akcija uskoka i policije

Uhićen stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda

17.02.2021 u 12:43

Bionic
Reading

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji nad više osoba koje se sumnjiči za stečajne malverzacije, a među uhićenima je i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, priopćio je u srijedu Uskok

Uskok je precizirao da se uhićenja provode nad više osoba osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca.

Tužiteljstvo je potvrdilo da je uhićen sudac za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima, doznaje se iz izvora bliskog istrazi.

Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te o tome pravodobno izvijestiti javnost.

Iz tužiteljstva nadodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Pnuskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Inače, Kovačić je bio predsjednik Trgovačkog suda u Sisku, a mediji su 2015. pisali kako ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice.