PLIJEN OD 1,6 MILIJUNA KUNA

Uhićen pljačkaš Splitske banke, ne želi otkriti gdje je novac

Bionic
Reading

Zbog pljačke zagrebačke poslovnice Splitske banke u Vukovarskoj ulici iz koje je 31. siječnja ove godine odneseno oko 1,6 milijuna kuna policija je uhitila Nenada Grahovca kojega je sudac istrage potom zadržao u jednomjesečnom istražnom zatvoru

Grahovac (34) koji ima dvojno hrvatsko i srpsko državljanstvo navodno je krajem prošlog tjedna uhićen u stanu u Zagrebu. No, još uvijek nije pronađen njegov odbjegli pomagač, kao ni veliki plijen koji su zajedno opljačkali iz poslovnice Splitske banke u jednom trgovačkom centru na Vukovarskoj ulici.

Pred istražiteljima je, doznaje Jutarnji list, Nenad šutio kao zaliven, a rekontrukcijom razbojništva kao i pregledom snimki nadzornih kamera vidljivo je kako su dvojica maskiranih i naoružanih lopova odmah po ulasku u banku razoružali zaštitara tvrtke 'Buzov sigurnost' te ga polegli na pod, dok su 25-godišnji bankarku natjerali da klekne na koljena i da im da ključ od sefa iz kojeg su brzinski odnijeli 1,6 milijuna kuna.

Osim nje, u banci je bilo još službenika međutim nitko od njih, kako su ustvrdili policiji, nije primijetio da je u tijeku pljačka.

Razbojnici su sa plijenom istrčali napolje i pobjegli u jednu od susjednih uličica gdje ih je, najvjerojatnije, čekala još jedna osoba u vozilu.

Obavljenom pretragom stana kojim se Grahovac koristio u Zagrebu policija je pronašla pištolj marke "CZ" kojim je navodno koristio prilikom pljačke banke.

'Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu', navodi policija u službenom izvješću.

Grahovac je u nedjelju prepraćen sucu istrage zagrebačkog Županiskog suda, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret, opasnosti od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.