ANTE ROSO

Uhićen organizator krvave pljačke Fine iz 2005.

22.08.2014 u 22:04

Bionic
Reading

Policijski službenici PNUSKOK-a i Specijalne jedinice policije uhitili su danas hrvatskog državljanina A​.R.(1969.) ​temeljem tjeralic​e Županijskog suda u Zagrebu, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva.​ Neslužbeno se saznaje da je riječ je o Anti Rosi organizatoru pljačke Fine iz 2005. godine tijekom koje su ubijena dva zaštitara.

Roso je uhićen u zagrebačkom naselju Rudeš. Podsjetimo, Ante Roso završio je na Interpolovoj tjeralici u prosincu 2011. godine kada je uhićena skupina predvođena Ivanom Boršićem, a koju se teretilo za krvavu pljačku Fine 2005. godine i niz drugih pljački.
Roso je tada pobjegao i osim poneke neprovjerene informacije kako se krio po Španjolskoj i Bugarskoj, izgubio mu se svaki trag. Prema neslužbenim informacijama, Ante Roso je u posljednjih nekoliko mjeseci pokušavao dogovoriti vlastitu predaju hrvatskom pravosuđu, ali ga je policija na koncu očito preduhitila, piše rtl.hr.

Roso je optužen da je bio glavni organizator spomenute pljačke Fine. Iako u njoj nije izravno sudjelovao, suoptuženi Ivan Boršić tvrdio je da je Roso zapravo pribavio sve informacije, pripremio oružje i isplanirao bijeg. Podsjetimo, tog 5. rujna 2005 godine, u ranim posljepodnevnim satima, pljačkaši su ubili dvojicu zaštitara prilikom oružanog prepada Fine u Zvonimirovoj ulici.

Anti Rosi sudilo se u odsutnosti i zagrebački Županijski sud za organizaciju ove pljačke osudio ga je na 6 godina zatvora. Svi optuženici. koji su se teretili da su od 2004. do 2008. izvršili šest pljački na području Zagreba i tako se domogli 6,3 milijuna kuna, bili su osuđeni na ukupno 70 godina zatvora. Međutim, Vrhovni sud je ove godine ukinuo osuđujuću presudu tako da Rosu i ostale sada čeka novo suđenje.