LEPOGLAVSKI BJEGUNAC

Uhićen lopov koji je ranio vlasnika mjenjačnice

17.08.2009 u 12:55

Bionic
Reading

Policija je uhitila 38-godišnjeg kriminalca koji je pokušao opljačkati mjenjačnicu u Zaprešiću prije šest dana, pritom teže ranivši vlasnika

Ovaj kriminalac ima podeblji policijski dosje. On je, naime, prije nešto više od godinu dana pobjegao iz kaznionice u Lepoglavi, nakon čega je počinio cijeli niz razbojstava, ordinirajući uglavnom po središnjoj Hrvatskoj.

Njega je pod sumnjom da je odgovoran za teško ranjavanje i razbojstvo, uz materijalnu štetu od 106 tisuća kuna u pet pljački, policija uhitila i uputila na daljnje izdržavanje zatvorske kazne, priopćio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Damir Beak, zamjenik načelnika sektora krim-policije PU zagrebačke.

Ciljevi su mu najčešće bile benzinske postaje, poštanski uredi i mjenjačnice, iznijela je policija. Prilikom uhićenja 38-godišnji muškarac bio je u vozilu marke Golf, za koje je utvrđeno da je korišteno u razbojništvu u poštanskom uredu u Novoj Rači.

U vozilu je pronađen i pištolj za koji je balističkim vještačenjem policija utvrdila da je korišten u oružanoj pljački zaprešićke mjenjačnice i ranjavanju njezina vlasnika. Pretragom vozila pronađeni su naočale i šilt-kapa kojima se lepoglavski bjegunac služio za maskiranje, kao i dio otuđenog novca, piše Večernji.hr.