DOBROVOLJNA AKCIJA

Ugasite svjetlo za planet Zemlju

29.03.2014 u 20:57

Bionic
Reading

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je sve građane da se gašenjem rasvjete u svojim domovima pridruže najvećoj dragovoljnoj akciji u svijetu koja će se provesti u okviru akcije "Sat za planet Zemlju", a cilj joj je podići svijest o klimatskim promjenama

Građani svijeta osmi se put ujedinjuju "u mraku" da bi podigli svijest o klimatskim promjenama, o važnosti očuvanja planeta i o prekomjernom trošenju svih njezinih resursa.

Prvi grad koji će se ove subote "zamračiti" je Auckland na Novome Zelandu, a slijedit će ga australski gradovi gdje je sve započelo 2007. U središnjem događaju u Singapuru sudjelovat će super-junak, ambasador ovogodišnjeg sata za planet Zemlju Spider-Man uz filmsku ekipu "Čudesnog Spider-mana 2". Oni će pomoći ugasiti svjetla u prestižnome dijelu toga grada države Marini Bayu, izvijestio je AFP.

U subotu od 20.30 do 21.30 u mraku će među ostalim građevinama ostati Empire State Building, Eiffelov toranj i Kremlj.

Akcija bi, istaknula je i direktorica nacionalne organizacije "Earth Hour" u Australiji, Anna Rose trebala podsjetiti stanovnike našeg planeta na potrebu globalnog odgovora na probleme zaštite okoliša.

Ovogodišnji "Sat za planet Zemlju" provodi se u više od 150 zemalja svijeta, a Hrvatska se prema posljednjim podacima uključuje s rekordna 55 grada.