'URBANI RASIST'

Udruge napale Kregara da prezire branitelje

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 26.05.2009 12:51
  • Objavljeno 26.05.2009 u 12:44
Josip Kregar

Josip Kregar

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba priopćenjem je danas 'najoštrije osudio politikantske izjave Josipa Kregara (kandidata za zagrebačkog gradonačelnika) kojima se obrušio na organizatore koncerta Marka Perkovića Thompsona na Trgu bana Jelačića, prigodom Dana branitelja Grada Zagreba', 30. svibnja.

Kregar navodnim 'ograđivanjem' od koncerta 'izražava prijezir prema hrvatskim braniteljima, i prema temeljnim vrijednostima za koje smo se borili u Domovinskom ratu', navodi Zbor u priopćenju.

Dodaje da se Kregar 'gotovo dvadeset godina nakon propasti njegova sustava i države besramno zalaže za zabrane i za državnu represiju nad slobodnim umom, koju je nekoć provodila ista ona partija u kojoj je bio istaknuti dužnosnik. Njegovo 'ograđivanje' od koncerta je ograđivanje od slobode izražavanja i od temeljnih načela demokracije', smatraju u Zboru.

Dodaje da se Kregar 'vođen nerealnom ambicijom i suočen sa svojim izbornim debaklom služi floskulama iz arsenala jednog propalog totalitarnog sustava. Time nas zloćudno vraća u vrijeme nesmiljenog zatiranja ljudskih prava, gušenja građanskih i nacionalnih sloboda. Kao istaknuti protagonist tog zatiranja vlastitog naroda, Kregar svojom arhaičnom retorikom priziva vrijeme batinaških tortura i komunističkih kazamata, vrijeme montiranih političkih procesa i zabrana, vrijeme bez slobode mišljenja i govora. 'Kregaru je uzaludno objašnjavati da je sloboda samo onda sloboda, ako je i sloboda za one druge', drže u Zboru.

Navode da su 'urbani rasizam i primitivni šovinistički lokal-patriotizam obilježja Kregarova političkog uzorka, koji je sublimiran u geslu 'Zagreb podobnima'. Pravo na Grad, kao i u vrijeme njegove strahovlade, imaju samo neki', ocjenjuje Zbor braniteljskih udruga.

Također dodaju kako 'činjenica da Kregar danas prikriva svoje članstvo u boljševičkom projektu najbolje govori o prirodi toga poretka i o Kregarovom moralnom profilu. U službenom Kregarovom životopisu nema ni riječi o njegovoj visokoj pozicioniranosti u komunističkom sustavu. Nema ništa ni o korupcionaškim skandalima, koji su pratili njegovu 'partijsko-znanstvenu' karijeru, ali ni o kriminalnim postupcima i o negaciji vladavine prava u vođenju Pravnog fakulteta', navodi se u priopćenju Zbora.

U njemu se napominje i da je Kregar 'potpuno ravnodušan prema skorašnjem koncertu u Areni, gdje će nastupiti osoba koja je u najtežim trenucima naše domovine orgijala s našim dušmanima i krvnicima'.

Kregar se, posve promašeno, poziva na neke propise, ali u cijelosti 'zaboravlja' rezoluciju Vijeća Europe 1481, koja je vrlo jasno osudila komunističke zločine i sve zablude koje Kregar i danas tako brižno njeguje, stoji u priopćenju Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!