online edukacija za osnovnoškolce

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska organizira edukaciju 'Kurikul za ljudsko dostojanstvo'

27.04.2020 u 11:17

Bionic
Reading

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira novu online edukaciju 'Kurikul za ljudsko dostojanstvo' za učenike osnovnih škola, a prijave su moguće do 3. svibnja

Interaktivne radionice trajat će pet tjedana: od 4. svibnja od do 5. lipnja, provodit će se putem web aplikacije Google Meet. Svaki će tjedan biti jedna radionica, u trajanju do 60 minuta. Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine, jednu u kojoj će biti učenici 5. i 6. razreda te druga za 7. i 8. razrede.

Radionice će voditi mladi volonteri iz udruge SSMH koji dolaze iz raznih pomagačkih zanimanja kao što je psihologija, medicina, edukacijska rehabilitacija i socijalni rad, imaju prethodno iskustvo provođenja radionica i izravnog rada sa djecom.

Za sudjelovanje u navedenom programu, potrebno je da roditelji ispune podatke za svoju djecu putem službenog obrasca na poveznici dostupnoj na Facebook stranici udruge.

Kurikul za ljudsko dostojanstvo je odgojno-obrazovni program kojim osnovnoškolci putem radionice mogu naučiti o važnosti ljudskog dostojanstva i solidarnosti. Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a kroz radionice je 'prošlo' više od 300 učenika osnovnih škola, navodi SSMH, podružnica međunarodne organizacije Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja više od milijun članova.