POSKUPLJENJE

Uber diže cijene uoči sezone na obali, ali i u Zagrebu

09.05.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Uber od sutra 10. svibnja podiže cijene usluga u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru i Šibeniku. Navode da to čine svake godine uoči sezone u svim obalnim gradovima, a od ovog ljeta i u Zagrebu

U Zagrebu start za UberX ostaje šest kuna, minuta vožnje 40 lipa, a cijena po prijeđenom kilometru raste s tri na 3,60 kuna. Cijena za UberSELECT u Zagrebu ostaje ista.

U Splitu i Zadru će start za UberX biti devet kuna, kilometar pet kuna, a minuta vožnje 50 lipa. U Rijeci i Šibeniku start će koštati šest kuna, kilometar četiri kune, a minuta devet lipa. U Dubrovniku je start pak 11 kuna, kilometar 6,50, a minuta 0,65 lipa.

U tvrtci ističu kako poskupljuju da bi pratili ukupno kretanje cijena na cijelom tržištu, ali i doprinijeli cilju da korisnicima ponude još kvalitetniju uslugu novijim vozilima, a partnerima vozačima omoguće veće prihode.

Uber stigao i u Rijeku Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

'Promjene koje uvodimo povećat će razinu kvalitete usluge putem aplikacije Uber u Hrvatskoj tako što će sva vozila imati maksimalnu starost od sedam godina. Dodatno ćemo postrožiti uvjete za nastavak vožnje vozačima s nižom prosječnom ocjenom, što korisnicima garantira još ugodniju i sigurniju vožnju', zaključuju u Uberu.