DRAMA U CRNOJ GORI

U zametenom vlaku umro putnik; traje evakuacija

Bionic
Reading

Zbog snježnih nepogoda u Crnoj Gori blokirana su dva vlaka, a u jednom od njih preminuo je putnik, priopćile su crnogorska policija i Željeznice Crne Gore, javlja Al Jazeera Balkans

Snježni nanosi blokirali su u nedjelju poslijepodne vlak koji prometuje na liniji Podgorica - Bar kod Virpazara, a raščišćavanje još traje. Na dijelu pruge Podgorica - Bijelo Polje kod Kolašina, već dva dana blokiran je lokalni vlak s oko 45 putnika, izvještava Al Jazeera Balkans.

U međuvremenu, 55-godišnji putnik iz tog vlaka preminuo je, najvjerojatnije od posljedica srčanog udara, kazao je Televiziji Vijesti direktor policijske uprave Božidar Vuksanović.

Vlak je nakratko u nedjelju ujutro deblokiran, ali mu je nova lavina ponovo zatvorila put.

Prethodno su pripadnici specijalne policijske jedinice dopremili hranu i piće putnicima koji su u vlaku od petka navečer. Putnici su na toplom, jer u vlaku radi grijanje.

Izvanredno stanje

U Crnoj Gori proglašeno je izvanredno stanje zbog ekstremnih snježnih oborina koje su gotovo u potpunosti blokirale zemlju. Crnogorska vlada naredila je javnim ustanovama i poduzećima da racionaliziraju potrošnju struje.

Za vrijeme trajanja zabrane prometa zabranjeni su i posjeti bolesnicima u Kliničkom centru Crne Gore te u svim bolnicama u državi.

Odlukom Vlade od ponedjeljka je obustavljena nastava u svim javnim i privatnim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama te ustanovama visokog obrazovanja.

Prema navodima Hidrometeorološkog saveza, visina snježnog pokrivača u Podgorici iznosi oko 60 centimetara, a na sjeveru Crne Gore i do dva metra.