NEMA NOVOZARAŽENIH

U Zagrebu umrla pacijentica s područja Šibensko-kninske županije

09.05.2020 u 11:11

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ umrla je pacijentica s područja Šibensko-kninske županije, stara 71 godinu, kronični bolesnik koja je bila pozitivna na covid-19, a treći je smrtni slučaj iz te županije

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u subotu su izvijestili da u zadnja 24 sata nema novozaraženih u županiji.

Pacijent za kojeg je u petak javljeno kako je pozitivan na koronavirus osoba je s prebivalištem na području Knina. Bio je na brodu gdje je bio u kontaktu s više zaraženih, a po povratku u Hrvatsku bio u samoizolaciji u Splitu.

Splitska epidemiologija ga je vodila pod zdravstvenim nadzorom i tamo su ga testirali te je nalaz bio pozitivan. Izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo, rekli su Stožeru.

Do subote, od ukupno 90 oboljelih u Šibensko-kninskoj županiji oporavilo se njih 69.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih zaraženih pacijenata. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split i sva tri su na respiratoru.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 102 osobe, od kojih su 24 kontakt s oboljelima od covida-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1668 uzoraka.

U protekla 24 sata na području županije zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije te je provjerom utvrđeno da je bilo kršenja navedene mjere.