DRUGI KRUG

U Zagrebačkoj županiji izbori u 6 gradova i 10 općina

26.05.2009 u 12:57

Bionic
Reading

Drugi krug lokalnih izbora morat će se održati u šest gradova i deset općina u Zagrebačkoj županiji, a župan će u iduće četiri godine biti Stjepan Kožić, izvjestilo je danas Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP), objavljujući konačne rezultate lokalnih izbora za mjesto župana, te članove županijske Skupštine.

Župan će biti Stjepan Kožić (koalicija HSS-HDZ-HSU), a njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, rekao je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Vitomir Bojić na konferenciji za novinare.

Lista HDZ-HSS-HSU (nositelj Dražen Bošnjaković) dobila je 21 mjesto u Skupštini, lista SDP-HNS-HSLS-DC (nositeljica Palma Klun-Posavec) 19 mjesta, Stranka umirovljenika (SU) (nositelj Lazar Grujić) tri mjesta i Hrvatska stranka prava (HSP) (nositelj Mile Ivančić) dva mjesta u Skupštini, dodao je Bojić.

Drugi krug izbora za mjesto gradonačelnika održat će se u Dugom Selu, Samoboru, Svetoj Nedjelji, Velikoj Gorici, Vrbovcu i Zaprešiću, a za mjesto načelnika u općinama Bedenica, Brdovec, Dubrava, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Krašić, Križ, Luka, Preseka i Stupnik, izvjestio je Bojić.

Naveo je da je u zakonskome roku podnesena samo jedna žalba Ustavnome sudu i ona je odbijena. Odmah nakon toga, rekao je Bojić, mogli smo objaviti konačne rezultate. Žalbu je, inače, podnio HDZ u mjestu Rugvica, prigovorivši na nepravilnosti prilikom glasovanje, te na promjenu biračkog mjesta neposredno pred izbore. Bojić je zahvalio članovima biračkih odbora na "iznimnom poslu" koji su obavili.