udarci palicom

U Zadru stari policijski znanci pretukli turiste iz Nizozemske

22.08.2019 u 19:00

Bionic
Reading

Zadarska policija u četvrtak je privela dvojicu Zadrana u dobi od 38 i 32 godine koje se sumnjiči da su u ranim jutarnjim satima fizički napali i ozlijedili grupu turista iz Nizozemske. Jedan od privedenih u napadu je koristio teleskopsku palicu, a incident se dogodio oko 5 sati ujutro u ulici Stratica kod stare Tehničke škole.

'Bili smo u noćnom provodu u "Ledani" i "Svarogu". Kad su se lokali zatvorili negdje oko 5 sati ujutro krenuli smo prema automobilu. Rođak je prvi otišao i doveo automobil do taksi stajališta ispod "Ledane". Dok smo ga čekali međusobno smo pričali, možda malo glasnije nego uobičajeno. U tom trenutku su pored nas prošla dvojica muškaraca, između 30 i 35 godina, te nam dobacila da razgovaramo tiše i odemo kući', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Robert Čupić, 23-godišnji Nizozemac, porijeklom iz BiH.

S njim su u društvu bili prijatelji D.S. (25) i J.W. (25), te rođak V.P. (22) i međusobno su razgovarali na nizozemskom jeziku.

Naveo je da ih je nakon vrijeđanja jedan od dvojice napao teleskopskom palicom, auvjeren je da su ih napala dvojica zaštitara jer su ih tu večer vidjeli na radnom mjestu u jednom od klubova. 

No iz policije kažu da nemaju saznanja da su napadači zaposlenici "Ledane" ili "Svaroga", odnosno da neki od njih rade kao zaštitari u tim klubovima ili nekim drugim zaštitarskim tvrtkama.

Do popodnevnih sati policija je uhitila obojicu sumnjivaca, inače otprije poznate po imovinskim kaznenim djelima s elementima nasilja, i privela ih na kriminalističku obradu.

Završetkom kriminalističke obrade policija će u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom odlučiti hoće li prekršajno ili kazneno prijaviti dvojicu Zadrana.