KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ:

'U vukovarsku kolonu neću s političarima već s narodom'

15.11.2014 u 13:37

Bionic
Reading

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović je u povodu 18. studenog, Dana sjećanja na žrtve Vukovara, pozvala da se ne politizira taj događaj te je rekla kako još ne zna točno odakle će taj dan ona osobno krenuti s kolonom sjećanja, ali je poručila da se neće družiti s političarima nego s narodom

Na upit novinara hoće li se koloni sjećanja u Vukovaru pridružiti ispred bolnice ili kasnije, Grabar Kitarović je rekla da će se pridružiti toj koloni i ići među narodom.

Ne mogu vam u ovom trenutku reći gdje ću točno biti jer doći ću u Vukovar i nadam se da će doista biti to zajedništvo i da će svi biti zajedno i ne namjeravam se družiti s političarima i političkim elitama, nego s ljudima i narodom', rekla je Grabar-Kitarović u subotu u Splitu gdje je nazočila promociji projekta VolonTIraj.hr, kojim je pokrenuta internet stranica za uključivanje volontera u njenu predsjedničku kampanju.


Na upit hoće li u Vukovaru na Dan sjećanja na žrtve toga grada biti ispred bolnice ili negdje drugdje, ona je kazala: 'Bit ću svakako gdje budu i drugi građani, kretat ću se po Vukovaru kolikogod budem mogla'. Na upit kako komentira stajalište Stožera za obranu Vukovara koji je najavio da neće biti na početku obilježavanja, koje je u krugu bolnice, Grabar Kitarović je kazala kako je nužno zajedništvo.

'Mislim da, kad je riječ o obilježavanju godišnjice Vukovara svakako, prije svega, moramo računati i raditi na jedinstvu i zajedništvu. Došlo je vrijeme da se prestanemo dijeliti, to je poruka svima, neću komentirati ničije poruke gdje će biti i kako, ja ću svakako biti tamo među ljudima i narodom', istaknula je. 'Svatko od nas treba zatomiti svoj vlastiti ponos i dati Vukovarcima da oni predvode kolonu, da nas predvode sve zajedno', rekla je i dodala kako će ona osobno biti „negdje u sredini, pri začelju kolone'.

'Hoću se pokloniti žrtvama Vukovara i od toga uopće ne želim ništa politizirati', dodala je Grabar-Kitarović. Na novinarsku opasku da će u koloni sjećanja u Vukovaru biti diplomati i visoki uzvanici, a podjele su počele i prije obilježavanja Grabar Kitarović je rekla: 'Gledajte, pa nemojte sada već unaprijed početi dijeliti ljude, molim vas lijepo, nemojte politizirati Vukovar'.