POŽARI NA JADRANU

U Vodicama kanaderi branili kuće

12.08.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Požari i dalje haraju jadranskom obalom. Nakon što se jučer vatrena stihija približila kućama u Župi dubrovačkoj, još je teža situacija rano jutros bila u Vodicama gdje je provedena i djelomična evakuacija

Požar se sasvim približio kućama i apartmanima, a tek uz pomoć kanadera su vatrogasci uspjeli obraniti kuće. Velik požar koji je buknuo jutros nešto iza četiri sata te probudio Vodičane i njihove goste bio je došao posve nadomak kuća, no lokaliziran je u devet sati.

Na sreću, nitko nije stradao, a nema nijednog oštećenog ni izgorenog stambenog objekta. Opožareno je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike. U gašenju požara sudjelovale su županijske vatrogasne snage i DIP Šibenik s ukupno 70 vatrogasaca i 24 vozila. Požar su iz zraka gasila dva protupožarna zrakoplova kanadera i dva zračna traktora.

Pod kontrolom je i požar na otvorenom prostoru na području Župe dubrovačke kod Plata. Vatra je zahvatila šumu i nisko raslinje u graničnom pojasu. U gašenju požara sudjeluje oko 120 gasitelja i 29 vatrogasnih vozila.

U tijeku je gašenje požara na otvorenom prostoru na području Komina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Požarom je zahvaćena borova šuma, nisko raslinje i trava. U gašenju požara sudjeluje oko 50 gasitelja, 10 mještana i 20 vatrogasnih vozila.