INTERPOL

U velikoj međunarodnoj akciji pala banda krijumčara droge, među njima ima Hrvata

27.03.2018 u 14:13

Bionic
Reading

U akciji nazvanoj 'Carambolas', združenoj operaciji Španjolske i Njemačke, uhićeni su pripadnici kriminalne organizacije koja je krijumčarila drogu po Europi. Među uhićenima su državljani osam država, među ostalim i Hrvatske, javlja Interpol

U velikoj policijskoj akciji zaplijenjena je tona marihuane te 210 tisuća eura u gotovini, vatreno oružje, municija i devet vozila.

Zločinačka banda koju su sačinjavali državljani Hrvatske, Njemačke, Španjolske, Albanije, Armenije, Srbije, Sirije i Turske krijumčarila je marihuanu iz Španjolske u ostale europske zemlje preko ćelija u španjolskim gradovima Malagi i Grenadi. Organizacijom je upravljano iz njemačkog Bremena.

Kriminalna mreža bila je tako organizirana da se lanac opskrbe može neometano nastaviti ako dođe do razotkrivanja pojedinih ćelija.

Istraga je pokrenuta u lipnju prošle godine, kada je jedan član ove kriminalne organizacije, inače njemački državljanin, zatečen na jugu Španjolske s velikom količinom marihuane. Prva faza akcije bila je usmjerena na dvije tvornice marihuane na jugu Španjolske, u kojima je zaplijenjeno sto kilograma ove opojne droge i 172 tisuće eura u gotovini. U akciji je došlo i do razmjene vatre, pri čemu su teško ozlijeđena dva pripadnika španjolske policije, javlja Europol.