donacija za tmf

U Turskoj motociklima i kvadovima dostavljaju hranu i lijekove, no treba im još motociklističke opreme. Evo kako možete pomoći

24.02.2023 u 09:29

Bionic
Reading

Hrvatski motociklistički savez uputio je otvoreni poziv za donaciju motociklističke opreme Turskoj motociklističkoj federaciji nakon što je tu zemlju pogodilo nekoliko razornih potresa. Pozivaju se svi motociklisti, klubovi, distributeri i prodavači motociklističke opreme kao i cjelokupna zainteresirana javnost da pomogne

Hrvatski motociklistički savez zaprimio je poziv Turske motociklističke federacije (TMF-a) za donaciju motociklističke opreme nakon što je područje od deset provincija s 13 milijuna stanovnika u Turskoj pogođeno razornim potresima.

Uništena je infrastruktura, ceste i mostovi, pa su motocikli (enduro, cross) i kvadovi logistički odabir za dostavu hrane, lijekova i drugih potrepština na stradala područja. TMF je angažirao 1280 svojih motociklista za taj posao, no nedostaje im oprema, posebice ona zimska. U pozivu TMF jasno je navedeno da se ne šalje novac, nego oprema.

Potrebna oprema

  • Motociklistička termo odjeća – jakne i hlače (veličine: M, L, XL i XXL)
  • Motociklističke čizme pogodne za korištenje u nepovoljnim klimatskim uvjetima (veličine: 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 i 45)
  • Termo motociklističke rukavice
  • Termo donje rublje
  • Ruksak (pogodan za nošenje lijekova)
  • Motociklističke naočale (za kacigu)
  • Motogume koje mogu biti korištene na snijegu i u off-road uvjetima (veličine: 17, 18, 19, 20 i 21)
  • Motociklističke kacige (veličine: S, M, L, XL i XXL)

Iz TMF-a poručuju da bi bilo idealno da oprema bude nova, no to nije nužan uvjet. Oprema u svakom slučaju mora biti u potpunosti ispravna i upotrebljiva. Ekipa HMZ-a će provjeravati stanje opreme na lokaciji prikupljanja. Iz HMZ-a mole da se, ako je ikako moguće, oprema dostavi u označenim kutijama.

Prikupljanje opreme i termini za dostavu

Sva će se oprema prikupljati na lokaciji u Zagrebu te će se nakon prikupljanja predati osoblju Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu, koje će žurno avionom Turkish Airlinesa prevesti donaciju i predati je u središte TMF-a u Ankari. TMF će izvršiti distribuciju dobivene opreme svojim vozačima.

Oprema će se prikupljati u prostorijama Prvog motociklističkog kluba Zagreb, u Martićevoj ulici 17, u dvorištu. Termini za dostavu su 25. i 26. veljače, subota i i nedjelja, od 10 do 18 sati. Iz HMZ-a mole da se oprema ne šalje izvan navedenih termina.

Kontakt za dodatne informacije

HMS (Hrvatski motociklistički savez)

Tel: +385 1 301 23 21

Mob: +385 99 301 23 21

Email: hrv.moto.savez@zg.t-com.hr

Kontakt u terminima dostave (25. i 26. 2. 2023). Mob: +385 91 4000 225