STOP nasilju nad Sveučilištem

U svibnju novi prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

16.04.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Organizatori prosvjeda 'STOP nasilju nad Sveučilištem', koji je u ožujku okupio više stotina građana, u utorak su uoči sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu najavili da će u svibnju organizirati novi veliki prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

Mi smo trenutno leđima okrenuti Sveučilištu iz jednostavnog razloga što je leđima okrenut nama rektor Damir Boras. Radimo na organizaciji prosvjeda u petom mjesecu, što će biti totalni bunt studenata', rekao je uoči sjednice Senata jedan od organizatora prosvjeda i član predsjedništva stranke Start Stjepan Perko.

Na današnjoj sjednici Senat će raspravljati o podizanju cijene maksimalne participacije školarina za studente koji ne ostvaruju 55 ili više ECTS bodova, te o povećanju troškova poslovanja Rektorata, a s dnevnog reda sjednice maknuta je rasprava o dodjeli počasnog doktorata Bandiću.

'Nema informacije zašto je ta točka maknuta s dnevnog reda jer Sveučilište ne djeluje transparentno. Sve točke dnevnog reda ugrađuju se u zadnjoj minuti', ocijenio je Perko.

Dodao je da uz 3100 potpisa protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću postoji i peticija protiv podizanja cijena studiranja, koja je do sada prikupila oko 6000 potpisa.

'Studenti su u katastrofalnoj poziciji, od cijena nekretnina do načina kako se Sveučilište odnosi prema njima. Ovo je nulta točka - Sveučilište je na 100 stupnjeva, lonac je prokuhao do kraja', poručio je Perko.