prognoza vremena

U subotu će biti oblaka, sunca, kiše, a i idući dani bit će prevrtljivi

07.12.2019 u 07:56

Bionic
Reading

U Hrvatskoj će u subotu biti promjenljivo oblačno, a na Jadranu i uz njega mjestimice s malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti će biti magle i niskih oblaka. Poslijepodne će biti sunčanije, a i kiše će na Jadranu biti manje. Vjetar će puhati uglavnom slab, na zapadu povremeno umjeren, a u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, duž obale burin.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 4 i 9, a na Jadranu od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva.

'Na kopnu nedjelja još u većini krajeva suha. Zapuhat će jugozapadnjak. Ponedjeljak većinom oblačan s kišom, a nakon okretanja vjetra na sjeverni i sjeveroistočni i pada temperature, kiša će navečer u gorju prelaziti u snijeg, uz stvaranje tankog snježnog pokrivača. Utorak će donijeti postupno smirivanje vremena, u zapadnim predjelima i razvedravanje. Nakon kratkog predaha od oborina sredinom tjedna, od četvrtka ponovno raste vjerojatnost za promjenljivije, no ujedno i hladnije vrijeme. Veći dio promjenljive nedjelje proći će bez jačega vjetra.

Tek će prema večeri zapuhati jugo i južni vjetar koji će najaviti izraženiju kišu i vjetrovit ponedjeljak. Jaki te vrlo jaki sjeverozapadnjak i bura zamijenit će jugo i južni vjetar. Već do večeri na sjevernom dijelu počet će razvedravanje, a u svježiji utorak mjestimične kiše bit će još uglavnom na jugu. Bura će u srijedu slabjeti te će od četvrtka ponovno okrenuti na jugo s kojim će stizati sve više oblaka', prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

  • +6
Jako nevrijeme i kiša pogodili područje Vodica Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL