D1 ZATVORENA ZA PROMET

U stravičnom sudaru vozač izgorio, suvozačica teško opečena

16.07.2013 u 08:25

Bionic
Reading

U jučerašnjoj prometnoj nesreći kod kod Cerovca Vukmaničkog, nakon koje su dva kamiona i osobno vozilo bili zahvaćeni požarom, poginuo je vozač jednog kamiona, a njegova je suvozačica zadobila opekotine opasne za život, doznaje se u Općoj bolnici u Karlovcu, gdje je s lakšim ozljedama zbrinut i vozač drugog kamiona.

Zamjenik ravnatelja bolnice Suad Crnica kaže da je pacijentica u vrlo teškom stanju i da još nije sa sigurnošću utvrđen njezin identitet, ali zna se da je stara oko trideset godina.

Cijelu se noć poduzimaju intenzivne mjere za očuvanje njezinih vitalnih funkcija ali, na žalost, stanje je izrazito teško jer je opekotinama trećeg stupnja zahvaćeno preko devedeset posto površine tijela, rekao je Crnica.

Vozač drugog kamiona lakše je ozlijeđen i nalazi se na odjelu plastične kirurgije. U nesreći je izgorio i jedan osobni automobil, ali iz njega nitko nije stradao.

Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić izjavila je Hini da je sinoć iza 21 sata došlo do izravnog sudara dva kamiona, jer je kamion koji se kretao od Karlovca prema jugu iz neutvrđenih razloga skrenuo na suprotnu stranu kolnika kojom je naišao drugi kamion.

Poginuo je vozač kamiona koji se kretao svojom stranom prometnice, kazala je Križanić i najavila više dokaznih radnji i vještačenja u cilju utvrđivanja uzroka skretanja kamiona.

Punih osam sati nakon prometne nesreće s požarom promet kroz Cerovac Vukmanički i dalje je potpuno prekinut. Osobni automobili preusmjeravaju se na lokalne ceste, a teretni promet na autocestu ili na državnu cestu D 23 preko Kapele prema Gospiću.

U policijskom Centru 192 saznaje se da su jutros dizalice uklonile vozila s kolnika, no budući da je od paleži asfalt oštećen traju radovi na sanaciji kolnika. Normalizacija prometa očekuje se oko devet sati.