pandemija

U Srbiji sedam novih slučajeva koronavirusa, za tjedan dana ukupno 31

13.03.2020 u 11:02

Bionic
Reading

U Srbiji je u petak do osam sati potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 31, od prvog potvrđenog slučaja prije tjedan dana, priopćilo je u petak ministarstvo zdravstva

Od posljednjeg izvješća u četvrtak navečer testirani su uzorci još 29 osoba, od kojih je sedam bilo pozitivno na covid 19. Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji je potvrđen 6. ožujka, a do 13. ožujka u osam sati u nacionalnom referentnom laboratoriju Instituta zaa imunologiju i virusologiju „Torlak“ testirano je ukupno 214 osoba koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja.

'Bit će teških trenutaka u narednim danima i tjednima, ali borit ćemo se da sačuvamo svakog čovjeka i njegovo zdravlje', poručio je u četvrtak navečer u obraćanju naciji srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i u povodu širenja zaraze koronavirusom pozvao sunarodnjake na odgovornost, suradnju i solidarnost.

Vučić je najavio formiranje dva krizna stožera za borbu protiv koronavirusa - jedan, kojem će na čelu biti predsjednica vlade, bavit će se izravno zdravstvenom situacijom, dok će osobno Vučić predvoditi drugi krizni stožer, zadužen za mjere neophodne za otklanjanje ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa u gospodarstvu.